środa, 5 lipca 2017

Egzotyczna zupa dla zakochanych



składniki: 20 g pokrojonego imbiru
                 80 g pokrojonej cebuli
                 300 g pokrojonej marchewki 
                 20 g masła
                 500 g wody
                 1 kostka bulionu warzywnego
                 100 g soku pomarańczowego
                 100 g słodkiej śmietany
                 1/2 łyżeczki soli
                 2 szczypty soli
                 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
Sposób przygotowania: 


 Miksujemy - imbir, cebulę i marchewkę. Na maśle podduszamy, dodajemy wodę, 
    kostkę bulionową i gotujemy 12 minut. Dodajemy sok pomarańczowy, śmietanę, sól,
    pieprz i gotujemy 1 minutę. Zupę podajemy gorącą w miseczkach, posypaną szczypiorkiem. 



                            Zupa rozgrzewa i zachwyca egzotycznym smakiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz